miercuri, 6 iulie 2011

EXPOZITIA DE FOTOGRAFIE "VIATA, CREDINTA SI ISTORIE"




 

http://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/viata-credinta-si-istorie-mihaela-chirvasuta-6164.html
http://www.monitoruldegalati.ro/societate/expozitie-de-fotografie-viata-credinta-si-istorie-mihaela-chirvasuta-5610.html
http://angelabaciu.blogspot.com/2011/05/viata-credinta-si-istorie-expozitie-by.html
http://www.viata-libera.ro/articol-Expozitie_de_fotografie_-_%E2%80%9EViata_credinta_si_istorie%E2%80%9D_2.html


                                    


                                        TORINO MAGIC


 


Cum e sa iesi dimineata din casa si privirea-ti sa atinga numai frumusete? A ramas in mine parcul Valentino unde ma simteam aproape de natura ca in copilarie, la bunici. Si bisericile, pline de picturi, atat de multe in „patrulaterul roman”, partea cea mai veche a orasului, toate miracolele si aparitiile ce la Torino fac parte din viata reala.

Pe strada nu doar se merge ci se si danseaza, se canta. Luminile, muzica, sarbatorile, istoria, te invaluie. La revelion, concert Juliette Lewis in piata Vittorio Veneto si apoi mii de artificii in mii de culori, oglindindu-se in apele Po-ului, pe muzica simfonica.

Expunerea Giulgiului, vizita Papei, orasul suprapopulat cu pelerini, bisericile pline si liturghii in toate limbile pamantului si-apoi suprema rasplata: liturghia ortodoxa in catedrala Sf. Ioan Botezatorul plina de femei si barbati plecati de-acasa cine stie de cand spunand tare si clar Tatal Nostru in romaneste.

Abia terminata o sarbatoare incepe alta, tobosari, oameni pe picioroange, clowni, muzicanti ambulanti, papusari, de 8 martie intrarea libera pentru femei la Palazzo Reale si Galeriile Sabaude, de 15 august (Ferragosto) la Palazzo Madama, Borgo Medievale, Muzeul de Arta Orientala, simfonia nr. 9 de Dvorak la monumentalul Teatru Regio de ziua indragostitilor, de ziua Europei – Oda Bucuriei in piata San Carlo.

Toate astea intr-un singur an pamantesc. Si inca nu am spus tot.
































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu